باید گفت در مورد افراد سالم اما دارای اضافه وزن که از رژیم غذایی کم فلاونوئید پیروی می کنند، مصرف روزانه کشمش سبز در تهران به مدت 14 روز به طور متوسط ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم را افزایش می دهد.
با این حال، هیچ تغییر مطلوبی در نشانگرهای التهابی ناشتا یا پس از غذا وجود نداشت، که نشان دهنده عدم ارتباط بین نشانگرهای ظرفیت آنتی اکسیدانی کل پلاسما و وضعیت التهابی در این جمعیت مورد مطالعه است.
یا اینکه ظرفیت آنتی اکسیدانی برای تغییر التهاب کافی نبود. در واقع، نویسندگان بر این باور بودند که دلیل عدم تغییر در استرس اکسیداتیو و التهاب احتمالاً به دلیل مقدار ناکافی کشمش ارائه شده در مطالعه بوده است و ربطی به مدت مداخله ندارد. دوز دو وعده در روز کشمش (90 گرم) حاوی حدود 68-94.5 میلی گرم در روز از ترکیبات فنلی بود.
هیپرکلسترولمی، یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی، به رایج ترین مشکل پزشکی در سراسر جهان تبدیل شده است و عادات غذایی بد یکی از دلایل اصلی آن است.
یک مطالعه مداخله ای با 15 بزرگسال با کلسترول بالا برای ارزیابی اثرات کاهش چربی یک رژیم غذایی گیاهی غنی از غلات کامل، آجیل و کشمش خشک شده در آفتاب بر روی لیپوپروتئین های سرم انجام شد.
پس از چهار هفته مداخله، کل چربی دریافتی بدون تغییر باقی ماند، اگرچه تغییری در توزیع اسیدهای چرب در پلاسما وجود داشت:
اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع (PUFA) افزایش یافتند، در حالی که اسیدهای چرب اشباع (SFA) کاهش یافتند. افزایش مصرف تری گلیسیرید و فیبر با کاهش کلسترول رژیم غذایی، کلسترول تام، LDL-c و HDL-c همراه بود.
بعدها، همان نویسندگان مطالعه متقاطع مشابهی را با 12 زن هیپرلیپیدمیک طراحی کردند 8 هفته طول کشید.
در طول چهار هفته اول، شرکت کنندگان غذاهای تصفیه شده و فرآوری شده مصرف کردند و در چهار هفته گذشته به رژیم غذایی غنی از فیتوشیمیایی مبتنی بر غلات کامل، حبوبات، میوه ها، سبزیجات، آجیل و دانه ها (شامل سه وعده 42 گرم در روز) تغییر دادند. از کشمش).
تغییر از رژیم غذایی تصفیه شده به رژیم غذایی غنی از فیتوشیمیایی باعث کاهش 61 درصدی SFA و افزایش 81 درصدی در PUFA و همچنین افزایش قابل توجهی در مصرف کربوهیدرات و کاهش قابل توجهی در دریافت پروتئین شد. در پایان مطالعه، میزان کلسترول تام و LDL-c به ترتیب 13% و 16% نسبت به پایه کاهش یافت.
بدون دیدگاه